Tμήμα Οργανωτικού
To επίσημο blog αποκλειστικά για στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΑΧΑΙΑΣ


                                                                                                                       ΠΑΤΡΑ  21-02-2011
                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ν.Ε ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 97η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Η Ν.Ε Αχαίας του ΛΑ.Ο.Σ τιμώντας την 97η επέτειο του αυτονομικού αγώνα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου συμμετείχε στον εορτασμό αυτής την Κυριακή 20/02/2011 και έγινε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα της Ελευθερίας στην πλατεία Όλγας  από τον Πρόεδρο της Ν.Ε Κολλιόπουλο Νίκο.
Το πρόσφατο ύποπτο και απαράδεκτο συμβάν με την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να ανακαλέσει τον Έλληνα πρόξενο της Κορυτσάς επειδή είπε το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στην επικείμενη απογραφή στην Αλβανία πρέπει να  δηλώσουν την Ελληνική τους καταγωγή αποδεικνύει ότι στόχος κύκλων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κυβέρνησης, είναι να πλήξουν και να μειώσουν τον Ελληνισμό τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας.
Ο ΛΑ.Ο.Σ προ διετίας είχε αρνηθεί να ψηφίσει την έναρξη της διαδικασίας εντάξεως της Αλβανίας στην Ευρωπαική Ένωση πριν να εξασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ τα οποία ψήφισαν υπέρ των Αλβανικών συμφερόντων, για απεμπόληση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Τώρα αποδεικνύεται η σωστή θέση που έχει πάρει ο ΛΑ.Ο.Σ διαχρονικά στο ζήτημα της Βορείου Ηπείρου και που είναι να εφαρμοστεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 βάσει του οποίου εξασφαλίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου