Tμήμα Οργανωτικού
To επίσημο blog αποκλειστικά για στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Η Δ.Ε. Πατησίων διοργανώνει Ημερήσια Εκδρομή την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 σε ΒΥΤΙΝΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ και επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ.                                               Στην παραπάνω εκδρομή θα γίνει και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Δ.Ε. Πατησίων και ο τυχερός  θα κερδίσει ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στην επόμενη εκδρομή της Επιτροπής μας που προγραμματίζεται για την Κωνσταντινούπολη μετά το Πάσχα. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση στις 8.00 π.μ. από την Πλατεία Ομονοίας (HONDOS). Στάση στον ΙΣΘΜΟ και από ΛΕΒΙΔΙ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ και ΒΥΤΙΝΑ θα φτάσουμε στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ  που ανεγέρθηκε το 1105 μ.Χ. Η Μονή υπήρξε καταφύγιο του Κολοκοτρώνη και λειτούργησε σαν ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.                                          Επόμενος σταθμός η ιστορική ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ- για τους Έλληνες η λέξη Δημητσάνα σημαίνει αγώνας-πόλεμος-μπαρούτι. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφτούν τη σημαντική ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του χωριού. Επίσης θα επισκεφτούμε το υπαίθριο ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς έφτιαχναν το μπαρούτι το 1821. Χρόνος για περίπατο και γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού.                                                                                              Επόμενη στάση μας η πανέμορφη ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ, χτισμένη στα βράχια ενός άγριου φαραγγιού που μέσα του κυλάει ο ποταμός Λούσιος. Επιστροφή μέσω ΙΣΘΜΟΥ (στάση) και άφιξη στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής  20 €
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6974040950 κος Γεωργίου Θεόδωρος   210  2230030  (6-9 μ.μ) 6944508408 κος Πολυμέρης Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου