Tμήμα Οργανωτικού
To επίσημο blog αποκλειστικά για στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Χτύπησε πάλι δυνατά η καμπάνα στην εκκλησία του Μ. Δερείου.



     

(14/02/2011) 

Η Χαρά Νικοπούλου μπορεί να μετατέθηκε όμως οι πολίτες του Έβρου συνεχίζουν
να επισκέπτονται το Δέρειο. Την Κυριακή 13/02/11 το απόγευμα, 18 περίπου άτομα παραβρέθηκαν στον Εσπερινό της Εκκλησίας του χωριού κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τους πέντε ηλικιωμένους που ήταν παρόντες αλλά και τον ιερέα ο οποίος συγκινημένος στην εικόνα της παρουσίας νέων ανθρώπων ζήτησε να συνεχιστούν οι επισκέψεις για να συνεχίσει η καμπάνα του χωριού να χτυπά ακόμα πιο δυνατά!


Παρών στον Εσπερινό ήταν και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ και πολιτευτής Ν. Έβρου Δημήτρης Γοδοσίδης ο οποίος στη συνομιλία του με τους κατοίκους του χωριού και τον ιερέα, ενημέρωσε ότι αυτές τις ημέρες θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Διδ/χου ώστε να του ζητήσει να μεριμνήσει για την παρουσία ιερέα την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την λειτουργία της εκκλησίας την ημέρα εκείνη.


Η χαρά των κατοίκων ήταν έκδηλη στην είδηση αυτή και το περιμένουν με χαρά. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι πρότειναν στους επισκέπτες να παρευρεθούν και την ημέρα της Ανάστασης ώστε να ψάλλουν όλοι μαζί το "Χριστός Ανέστη" κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα ως ιδέα και συμφώνησαν όλοι μαζί να το σκεφτούνε σοβαρά για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα οργανωμένα με μεγάλη προσέλευση κόσμου.


Στον καφέ που ακολούθησε σε τοπικό καφενείο, οι επισκέπτες εμφανώς συγκινημένοι από την εμπειρία τους εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναέρθουν στο χωριό καθώς για τους περισσότερους ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν το Δέρειο. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου